AB PROJELERİMİZ

Okulumuz Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi olarak iki senedir yürütmekte olduğumuz iki adet Erasmus Plus Projesi bulunmaktadır.

Bunlardan biri İspanya,Polonya,Hırvatistan ortaklı olan geleneksel halk hikayelerinin orjinal halinin ve güncellenerek günümüze uyarlanmış modern şeklinin tiyatro olarak sunulması ve hikayelerin kıyaslanması olan ´Traditional Tales On Stage´dir.Ülkemiz adına ´Şahmaran´ adlı hikayenin orjinal hali oynanmış,ayrıca modern şekli de öğrencilerimiz tarafından yazılmış ve sahnelenmiştir.

Diğeri ise Belçika,Norveç,Finlandiya,İtalya,Fransa ortaklı olan şu an ve geçmişte var olan şehir seslerinin  toplanması,kıyaslanması,şehir sesleri ile ilgili yerel yönetimlerin karaları ve önlemleri ve sesler ile ilgili deneylerin yapılması olan ´City Rings´dir.

Ayrıca,Etwinning Avrupa Birliği Projeleri kapsamında iki adet online projemiz halen devam etmektedir.Bunlardan ilki ´Readers Without Borders´ diğeri ise ´Sense and Sensibility´dir.

Readers Without Borders adlı projemizde İtalya,Fransa ortaklı çalışmamızda her ülke kendi kültürünü yansıtan üç yazardan üç eser seçerek incelediler ve hazırladıkları sunumları paylaşarak kültürler arası etkileşimi sağlıdılar.

Sense and Sensibility adlı projemizde ise Ukrayna,Sırbistan,Polonya ortaklı çalışmamızda Jane Austen´nın ölümünün 200.yıldönümü nedeniyle yazarın eserlerinden biri seçilerek çok yönlü incelenmiş ve çeşitli sunumlarla çalışmalar paylaşılmıştır.

Yayın: 16.06.2017 - Güncelleme: 16.06.2017 14:33 - Görüntülenme: 729