Rehber Öğretmenimiz Ayşe KAYA´nin organize ettiği "TYT ve YKS" sınav sistemi ile ilgili merak edilenler ile ilgili Süleyman BELEDİOĞLU okulumuz öğrencilerine ve öğretmenlerine bilgi verdi. Eğitim Uzmanı Bonus Hoca olarakta tanınan Süleyman BELEDİOĞLU seminerde TYTve YKS´ye Çalışma Yöntemleri, TYT  ve YKS soru tipine uygun çalışma yöntemlerini ele alan Süleyman BELEDİOĞLU, öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Katılımından ötürü kendisine teşekkür ederiz.

Rehber Öğretmenimiz Ayşe KAYA´nin 15.11.20017 tarihinde organize ettiği Bahçeşehir Üniversitesinde hukuk alanı ile ilgili atölye çalışması yapıldı. 2 yaşanan örnek olay öğrencilerimiz tarafından hukuksal açıdan incelenerek sunum yaptılar.

Bahçeşehir Üniversitesi" Mimarlık" bölümü ile ilgili atölye çalışması yapıldı.Verilen malzemelerle değişik şekillerde ürünler yapıldı.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılının birinci ortak sınavlarının güncellenen takvimi ektedir. Yalnızca bir sınavın yeri değiştirilmiş olup öğrencilere çalışmalarında kolaylıklar dileriz.

2017-2018 Öğretim Yılı I. Dönem Rehberlik Hizmetleri Yürütme Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Okulumuz Öğretmenlerinden Neşe ŞAHİN, Ayşe KAYA, Hülya YÜCEL ve Berker OKAN, Harezmi Eğitim Modeli yeni dönem çalışmalarına katılmıştır.

Atatürk´ün ölümünün 74. yıl dönümünde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü andı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören konuşmacıların Atat´yı anan konuşmalarının ardından Atatürk´ün sevdiği şarkıları Baal´ın orkestrası icrasıyla sona erdi.

Yükseköğretim Kurulu’nun 9 Kasım 2017 tarihinde yapılan Genel Kurul toplantısında Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili alınan kararlara ilişkin açıklama

´THE DUKE OF EDİNBURGH´S INTERNATİONAL AWARD-TÜRKİYE´ (EDİNBURGH DÜKÜ ULUSLARARASI ÖDÜLÜ)

Lise öğrencilerimiz, Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü – Türkiye (The Duke of Edinburgh’s International Award – DoEIA) programında bronz kategorisinde Macera ve Keşif Bölümü’nü tamamladı.

Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesinde 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Zekiye BEKARLAR, Hülya İSEL, Ayşe KAYA’ nın yürüttüğü Ödül Liderlik Programı, Lise öğrencilerimizin; beceri geliştirme, fiziksel hareketlilik ve sosyal sorumluluk aktivitelerini destekleyen, gönüllülük esasına dayalı Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü – Türkiye (The Duke of Edinburgh’s International Award – DoEIA) programında gümüş ve bronz kategorisindeki etkinliklerinin son basamağı süpervizör Beden Eğitimi Öğretmeni Neriman ÖZCAN, Zeynep GÜLSEREN denetiminde Macera ve Keşif Bölümü’nü tamamladı.

27 Ekim  - 29 Ekim günü kamp öncesinde “Temel Eğitim” dersi alan bronz kategorisindeki öğrencilerimiz;  kampta neler yapacaklarını, kamp çantalarını nasıl hazırlayacaklarını, çadırlarını nasıl kuracaklarını, harita ve pusulayı nasıl kullanacaklarını okulda yapılan deneme kampı eğitimlerinde öğrendiler.

Beceri geliştirme, fiziksel hareketlilik ve sosyal sorumluluk aktivitelerini tamamlayan, öğrenciler süpervizör Beden Eğitimi Öğretmeni Neriman ÖZCAN, Zeynep GÜLSEREN ile 27  - 29 Ekim tarihlerinde Eskişehir Yenisofça Mevkii’nde 2 gün 1 gecelik kamp programında 14 km yürüyerek Macera ve Keşif Bölümü’nün bronz kategorisini başarıyla tamamladılar.

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz, 2017 - 2018 öğretim yılının ilk döneminde DoEIA Dernek yetkilileri tarafından yapılacak olan ödül töreninde bronz kategorisindeki ödüllerini alacaklardır.

Türk İşaret dili eğitimlerimiz başlamıştır. Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi´nden 120 saatlik işaret dili dersleri işaret dili eğitmeni Mehtap TUZLUOĞLU tarafından verilecektir.

1. Dönem Baal Futbol Turnuvamız tüm hızıyla devam ediyor. 02.11.2017 tarihinde oynanan müsabakada 10. Sınıflardan oluşan Baalayı takımı 12. Sınıflardan oluşan Uganda takımını 4-1 gibi bir skorla geçmiştir.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı 1. döneminin 1. ortak sınavlarının sınav takvimi ekteki dosyadadır. Öğrencilerimizin çalışmalarına erken başlamalarını tavsiye eder, kolaylıklar dileriz.

Türkiye’de ve dünyada, insani yardım hizmetinde model alınan, insanların en zor anlarında yanındaki kuruluş olan Türk Kızılay´ının 149. kuruluş yıldönümü kutlu olsun.

ORGANİZASYONUN ADI: “BULUŞMA”

ORGANİZASYONUN TARİHİ1-7-17-22 KASIM 2017

UYGULAYICI KURULUŞ: İSTANBUL MODERN SANAT MERKEZİ

ORGANİZASYONUN GEREKÇESİ: “Buluşma” adlı eğitim projesi ile özel eğitime gereksinimli çocuklar ve gençlerle, Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşmektedir.

Etkinlik: Eğitim: Oryantasyon Toplantısı, Doğadan İzler, Dokulu Resimler, Karton Kent

Katılımcılar: Rehber Öğretmen Ayşe KAYA ve 10. Sınıf öğrencileri ( 13 kişi)

Ayrıca 15. İstanbul Bienali de gezilmiştir.

Okul – Veli işbirliğinin güçlendirilmesi konusunda etkili olan Okul Aile Birliği seçimleri 31 Ekim 2017 Salı günü gerçekleştirildi. Geçen yıl görev alan OAB üyelerinin faaliyet raporlarının paylaşıldığı toplantının sonunda yapılan oylama neticesinde yeni birlik oluşturuldu. Adaylığını koyan ve katılım gösteren tüm velilerimize teşekkür eder, yeni OAB üyelerine görevlerinde başarılar dileriz.

Fazile DİRİN - OAB Başkanı

Hacı Mehmet OLGUN - OAB Başkan Yardımcısı