Şbt

Sorumlu öğretmenler Ayşe KAYA, İlknur ŞAHİNBAŞ, Başak GÖKMEN, Füsun ASLANGERİ tarafından organize edilen "Genç Başarı Şirketi olarak VAVELİA VE PRİRODA şirketler grubu öğrencilerinin hazırladığı, tasarımları kendilerine ait olan, bez çantalarına eklenecek olan, içinde “atık kağıt, gıda boyası, süs yoncası” olan tohumlu çiçeklerimizi renkli keselere koyduk.

Ayrıca Yalova İbrahim Müteferrika Kâğıt Müzesinde üretilen tohumlu kâğıtlarımız, Tohumlu Kağıt Çanta şeklinde hazırlanarak sunuma ve satışa hazırdır hale getirilmiştir.

Şbt

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı 2. dönem ders programı yenilenmiştir.

Seçmeli Ders Seçim İşlemleri

2018-2019 Eğitim Öğretim yılında okutulacak seçmeli derslerin seçme işlemleri 9 Şubat 2018 Cuma gününe kadar tamamlanacaktır. Seçmeli dersler, öğrencilerin hedefledikleri ve yöneldikleri alanda gelişmelerine veya ilgi ve istekleri doğrultusunda çeşitli programlarda ilerlemelerine, kişisel yeteneklerini geliştirmelerine imkân sağlayan derslerdir.

Ders seçim dilekçeleri sınıf öğretmenleri tarafından dağıtılarak toplanacaktır. Gelecek öğretim yılında kullanılacak kitap sayısı bakanlık birimlerine bildirileceğinden seçilen dersler değiştirilemeyecektir.

Ders seçimi

MADDE 11- (1) (Değişik:RG-16/9/2017-30182) Derslerin seçimi ve buna yönelik açıklamalar ikinci dönemin ilk haftasında okul müdürlüğünce öğrencilere duyurulur.

(2) (Değişik:RG-16/9/2017-30182)  Ders seçimi okulun imkânlarına bağlı olarak veli, sınıf rehber öğretmeni ve rehberlik öğretmeninin bilgisi dâhilinde öğrenci tarafından şubat ayı içinde yapılır, e-Okul sistemine işlenir ve Kitap Seçim Modülüne kitap ihtiyaç sayısı girilir. Grup oluşturulamadığı için açılamayan dersler okul yönetimince ilan edilir. Bu dersleri seçen öğrenciler tercihleri doğrultusunda açılan seçmeli derslere yönlendirilir. Süresi içerisinde ders seçimi yapmayan öğrencilerin dersleri okul yönetimince belirlenir.

(3) 9 uncu sınıfa yeni başlayan öğrencilerin ders seçimleri ile seçilen derslerde değişiklik yapılmasına ilişkin işlemler ders yılının ilk haftası içinde yapılır.

(4)(Değişik:RG-1/7/2015-29403) Seçmeli ders en az 10 öğrencinin talebi doğrultusunda öğretime açılır. Ders yılı içerisinde öğrenci sayısı azalsa bile o dersin okutulmasına devam edilir. Ortak derslerde ise sınıf bütünlüğü esastır. Özel öğretim kurumları ile resmî özel eğitim kurumları ve özel eğitim sınıflarında bu şartlar aranmaz.

(5)(Ek:RG-13/9/2014-29118)  Yeterli talebin olmamasından dolayı açılamayan seçimlik dersler millî eğitim müdürlüklerinin onayına bağlı olarak merkezi bir okul/okullarda açılabilir ve farklı okul öğrencilerinin kayıtları okullarında kalmak üzere seçimlik dersleri bu okul/okullarda almaları sağlanabilir.

Ock

Şubat Dönemi sorumluluk sınav programı ektedir.

Ock

11. Sınıflara yönelik düzenlenen üniversite ve meslek tanıtımı kapsamında 15.01.2018 ve 16.01.2018 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi´ne gezi düzenledik.1.gün moleküler biyoloji ve endüstri mühendisliği,2.gün ise makine mühendisliği ve siyaset bilimi/uluslararası ilişkilerden hocaların bölümleri hakkında yaptıkları bilgilendirme seminerlerine katıldık.. üniversite öğrencileri ile söyleşi yaparak üniversite ve bölümler hakkında bilgi aldık ve ardından üniversite kampüs turu yaptık..

Ara

Okulumuzda yürütülen Tohumdan Fidana projesi tanıtım filmi ektedir. Narköy´e yapılan bu gezide ata tohumu,organik tarım,ekmek ve peynir yapımı eğitimleri aldık. Doğa yürüyüşü yaparak çevreyi tanıma fırsatı bulduk.

Ara

2017-2018 eğitim öğretim yılı 1. Dönem 2. Ortak Sınavların Takvimi ektedir. Öğrencilerimize çalışmalarında kolaylıklar dileriz.

Ara

Okulumuzda Bu Yıl Yürütülen E-Twinning Çalışmalarından oluşan videoları aşağıdaki linklerden izleyebilirsiniz.

Rehber Öğretmenimiz Ayşe KAYA´nin organize ettiği "TYT ve YKS" sınav sistemi ile ilgili merak edilenler ile ilgili Süleyman BELEDİOĞLU okulumuz öğrencilerine ve öğretmenlerine bilgi verdi. Eğitim Uzmanı Bonus Hoca olarakta tanınan Süleyman BELEDİOĞLU seminerde TYTve YKS´ye Çalışma Yöntemleri, TYT  ve YKS soru tipine uygun çalışma yöntemlerini ele alan Süleyman BELEDİOĞLU, öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Katılımından ötürü kendisine teşekkür ederiz.

Rehber Öğretmenimiz Ayşe KAYA´nin 15.11.20017 tarihinde organize ettiği Bahçeşehir Üniversitesinde hukuk alanı ile ilgili atölye çalışması yapıldı. 2 yaşanan örnek olay öğrencilerimiz tarafından hukuksal açıdan incelenerek sunum yaptılar.

Bahçeşehir Üniversitesi" Mimarlık" bölümü ile ilgili atölye çalışması yapıldı.Verilen malzemelerle değişik şekillerde ürünler yapıldı.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılının birinci ortak sınavlarının güncellenen takvimi ektedir. Yalnızca bir sınavın yeri değiştirilmiş olup öğrencilere çalışmalarında kolaylıklar dileriz.

2017-2018 Öğretim Yılı I. Dönem Rehberlik Hizmetleri Yürütme Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Okulumuz Öğretmenlerinden Neşe ŞAHİN, Ayşe KAYA, Hülya YÜCEL ve Berker OKAN, Harezmi Eğitim Modeli yeni dönem çalışmalarına katılmıştır.

Atatürk´ün ölümünün 74. yıl dönümünde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü andı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören konuşmacıların Atat´yı anan konuşmalarının ardından Atatürk´ün sevdiği şarkıları Baal´ın orkestrası icrasıyla sona erdi.